donderdag 19 februari 2015

Alissa Remmelzwaal: Beeldbeschouwing

Ik had nummer 14 getrokken en dat waren de technieken spons/kreukel papier en impressionistisch werken. Hier heb ik de volgende 'schilderijtjes' van gemaakt.

Impressionistisch:


                                   








Spons/kreukel papier:












Ook moest ik een schets maken met als thema feest:                             
  



















Ik heb het volgende schilderijtje gemaakt in pop art-stijl.

                                                      

beeldaspecten

We moesten het format van beeldaspecten van 2 afbeeldingen invullen. 1 uit de kunstwereld en 1 uit de huidige beeldcultuur.
Dit hebben wij gedaan bij de volgende afbeeldingen:

- Vincent van Gogh - Painter on the road to Tarascon. (kunstwereld)



- Een still uit de film Frozen. (huidige beeldcultuur)




beeldbeschouwen

We moesten het format van beeldbeschouwing invullen van 3 verschillende schilderijen.
wij hebben dit gedaan voor de volgende schilderijen:
-
-
-

 
Vervolgens moesten we van een klassiek schilderij een postmodern "schilderij" maken door het na te doen en te fotograferen. Wij hebben de Mona Lisa van Leonardo da Vinci nagemaakt.



We hebben het schilderij post-modern gemaakt met de volgende aspecten:
- Een telefoon in de hand.
- Een fel roze sjaal, in de tijd dat de Mona Lisa gemaakt is droegen vrouwen geen kleding met zulke opvallende kleuren.
- Op de achtergrond van het schilderij staat een mooi landschap, wij hebben op de achtergrond moderne gebouwen.

Het kritiek van de leraar was goed. Hij vond dat de houding erg goed was. Handen zijn precies hetzelfde over elkaar geslagen. Op de foto heb ik een zuinige lach net als op het schilderij.

We moesten een nummertje trekken. Bij dit nummertje hoorde technieken. Ik had de technieken impressionistisch werken en spons/kreukel papier. Eerst moesten we een kleine schets maken van deze technieken op een klein kartonnetje.

spons/kreukel papier:



impressionistisch werken:

 

Hierna moesten we een stilleven tekenen met potlood. Dit moest te maken hebben met het thema. Als we dit gedaan hadden moesten we dit stilleven opnieuw maken, maar één van de technieken toepassen. Ik heb toen voor fauvisme gekozen.

stilleven met potlood:



fauvisme:

 





woensdag 4 februari 2015

stempelen

De derde les gingen stempelen. We moesten een thema bedenken en dan een woordspin maken bij dit thema met verschillende deelonderwerpen. We moesten zelf één van die deelonderwerpen uitwerken met behulp van minimaal 2 stempeltechnieken. Wij hadden het thema feestdagen en ik heb geboorte uitgewerkt met behulp van de stempeltechnieken gutsen en kartondruk (zie hieronder de foto's).

 
 
 
 
We moesten ook een les voorbereiden op een lesvoorbereidingsformulier. De kinderen moeten in deze les een feestdag kiezen en uitwerken met behulp van de stempeltechniek ..... Als opening moesten we een filmpje zoeken dat past bij ons thema en de kinderen kan inspireren. Vervolgens moest een andere klasgenoot feedback geven op onze les. hieronder zie je de lesvoorbereiding.
 

 
 punten waarop gelet moest worden bij feedback geven:
 

1. Wordt er rekening gehouden met de belevingswereld van het kind.
2. Is de inleiding motiverend voor de leerlingen.
3. Worden de leerlingen door de lesopzet gestimuleerd tot eigen vormgeving?
4. Is het beeldmateriaal adequaat gekozen?
5. Geef een aantal verbeter punten / aanvullende suggesties.
6. Wat is het sterkste onderdeel van de les, en waarom.
 feedback:
In deze opdracht wordt zeker rekening gehouden met de belevingswereld van de leerlingen. De inleiding is deels motiverend voor de leerlingen, het filmpje van kinderen voor kinderen sluit prima aan bij de belevingswereld van de leerlingen, maar er zou nog iets meer mee gedaan kunnen worden. Je zou met de kinderen kunnen praten over welke feestdagen zij allemaal kennen, om ze vast op weg te helpen. De leerlingen worden gestimuleerd tot eigen vormgeving. Het thema is erg breed, waardoor de leerlingen nog alle kanten op kunnen en hun eigen fantasie de vrije loop kunnen laten. Over het beeldmateriaal zou iets beter nagedacht kunnen worden. In de voorbereiding staat alleen dat er ‘een voorbeeld van kartondruk’ wordt laten zien. Dit zou iets preciezer kunnen. Het sterkste onderdeel van deze les, is dat het goed aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen. Het brede thema zorgt ervoor dat er veel fantasie gebruikt kan worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

voertuig van kosteloos materiaal

De eerste les moesten we een voertuig bouwen van kosteloos materiaal. Ik was er deze les niet dus ik heb het thuis gedaan. Het voertuig moest er snel of krachtig uitzien. Ik heb ervoor gekozen om hem snelheid uit te laten stralen. Ook was het de bedoeling dat we 3 assemblage technieken gebruikten (lijm en plakband niet meegeteld).
 
 
 
 
 
 
 
Door de spitse voorkant van het voertuig, de spoiler, en de uitlaten aan de achterkant straalt het voertuig snelheid uit.
 
Mijn assemblage technieken:
 
1. Ik heb de voorkant van het ruitje en de spoiler vast gemaakt met een elastiekje.
2. Ik heb de voorkant van het voertuig en de achterkant van het ruitje vastgemaakt met punaises.
3. Ik heb het playmobil poppetje in het voertuig vast gemaakt met een touwtje (als gordel).
4. Ik heb de wielen vast gemaakt met behulp van schroefjes.